Duurzaamheid en levensduur.

Hoe lang gaat een vloer mee? Het is een belangrijke factor wanneer je op het punt staat om vloeren te kopen. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt bepaald door de bovenlaag. Afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik zal deze laag na verloop van tijd afslijten. Het is niet mogelijk om laminaat te repareren of op te schuren.
Ook bij parketvloeren treedt er slijtage op. Met dat verschil dat je parket kan renoveren door hem op te schuren. Zo blijft je parketvloer er ook na jaren nieuw uitzien.

Laminaat- en parketvloeren: de uitstraling en designs.

Parketvloeren bestaan uit natuurproducten en geven daardoor een warme uitstraling. Dat is een van de voornaamste redenen waarom mensen voor parket kiezen. Je kan kiezen uit een heel gamma houtsoorten: eik, notelaar, beuk, esdoorn, kerselaar. Daartegenover staat dat de mogelijkheden van laminaat uitgebreider zijn.

Er zijn allerlei designs verkrijgbaar en je kan er werkelijk alle kanten mee uit. De houten look is de populairste binnen het laminaatgamma en benadert die van parket, maar is dus niet helemaal het zelfde.

Onderhoud van laminaat en parket.

Parketvloeren moet je regelmatig onderhouden. De typische, mooie look behoud je alleen door de juiste bescherming. Welk product je moet gebruiken, hangt af van het soort parket. In de handel zijn er allerlei vernissen, oliën en boenwasmiddelen verkrijgbaar.
Laminaatvloeren hoef je niet te vernissen, te oliën of te boenen. Ze gaan tot 25 jaar mee. Enkel regelmatig onderhoud met een vochtige dweil en een aangepast schoonmaakmiddel volstaat om jarenlang te genieten van een laminaatvoer.

 

 

...

Onze merken

Via de onderstaande link, kunt u alvast een idee opdoen van wat wij aanbieden. Als u langskomt in de winkel laten wij  de producten graag  zien en helpen u met het maken van uw keuze.

 

 

Quick Step.